In schrijven kan ik mijn emoties en ervaringen kwijt en helpt het me inzicht te krijgen. Schrijven is oneindig en niet aan tijd verbonden. Het mooiste vind ik wanneer je met jouw woorden de ander weet te raken, er herkenning is of als hulp en eye opener mag dienen.

Hieronder vind je wat korte verhalen en gedichten die ik eveneens met plezier schrijf.


KORTE VERHALEN EN GEDICHTEN


WE ZIJN HIER ALLEMAAL OM TE LEREN

Wereldwijd is het een tornado aan veel en snel opeenvolgende gebeurtenissen. Om hierin niet meegesleurd te worden, dienen we de stilte in onszelf op te zoeken.

We worden uitgedaagd op onszelf te leren vertrouwen, omdat het zeker nu niet handig is zomaar blind te varen op wat je wordt voorgehouden. Er is veel misleiding.

Hierdoor worden we enorm uitgedaagd naar binnen te keren en onze intuïtie te raadplegen.

Terwijl we altijd zo gewend waren blindelings te vertrouwen op bijvoorbeeld de schoolmeester, de dokter, de regering, een idool, de ambtenaar, het journaal, de rechter enzovoort. Daarbij kunnen je dierbaren ook een totaal andere kijk en manier van omgaan hebben.

In het kort gezegd is het de uitdaging om op onszelf te leren vertrouwen.

Wat hebben we nodig? Wat moeten we weten, doen of juist laten? Wat is de beste wijze om ermee om te gaan? Wat zien en voelen we en wat zegt dit over onszelf? Wat is waarheid?

Het is altijd aan jou wat je met de gegeven informatie doet, welke keuzes jij maakt en als waarheid ziet.

Dingen gebeuren niet voor niets, het wil ons iets leren. Evenals ziekte. In vrijwel de meeste gevallen ligt de oorsprong in het mentale, van hoe wij met onszelf en het leven omgaan.

Het wil ons iets duidelijk maken, juist om te kunnen helen.

Crisissen, ongeacht of deze persoonlijk, relationeel of wereldwijd zijn, kunnen ons uiteindelijk veel brengen.

Pas wanneer het leed bijna niet meer te overzien is, worden we uitgedaagd het een en ander in te zien en te veranderen.

Het maakt ons bewust en zorgt uiteindelijk voor heling.

Bianca 


EIGENLIJK IS HET LEVEN HIER OP AARDE FANTASTISCH! 

Alles wat we nodig hebben voor een gelukkig, gezond en zinvol bestaan is aanwezig. Zelfs zoveel dat niemand ergens een tekort aan hoeft te hebben. 

Waarom is het leven en zeker nu vaak zoveel anders? 

Persoonlijk denk ik dat dit de belangrijkste vraag is die we onszelf allemaal zouden moeten stellen. 

Het antwoord hierop is heel simpel, maar wel alles omvattend. 

Al die jaren draait het hoofdzakelijk om geld, macht en status. 

Daar zijn we allemaal zowel medeschuldenaar als slachtoffer van, al is het maar voor een (heel) klein deel.

 Daarbij is alles aldoor op het denken gericht. 

Wanneer we dit beseffen en de wil hebben dit te veranderen en bij onszelf beginnen, zal dit het begin zijn van de oplossing.


BEWUSTWORDING 

Het is meer dan logisch wanneer er veel heftige dingen gebeuren, we angstig worden en ons daarvoor af willen sluiten. Doen alsof iets niet bestaat is tijdelijk en tot een bepaalde hoogte een gezond overlevingsmechanisme. Hier schuilt wel het risico in dat we alles gemakshalve maar voor lief nemen en anderen die zich hier niet voor afsluiten de mond willen snoeren. Ze voor ons gemak maar als slecht of moeilijk betitelen en in het ergste geval de strijd met ze aangaan. Zolang we echter met een beschuldigend vingertje naar elkaar blijven wijzen, geef je het duister alleen maar vrij spel. 

Persoonlijk geloof ik dat bewustwording de beste manier is om er zo goed mogelijk mee om te gaan en eruit te komen. Bewustwording is je openstellen voor de waarheid en jouw waarheid leven, leven vanuit jouw innerlijk weten. Durven vertrouwen op jouw eigen waarneming en inzichten en bij twijfel op onderzoek uitgaan. Weten wat jouw waarde is, wie je bent, wat je wilt en kunt en hiermee in je kracht gaan staan, oftewel op jezelf durven vertrouwen. Dat je je ongeacht de beïnvloeding van buitenaf je niet van de wijs laat brengen, omdat je in je eigen waarheid gelooft en daar voor gaat staan, trouw blijft aan jezelf. 

Het is niet gemakkelijk als het gros anders doet, zeker niet wanneer dit in jouw directe omgeving is door mensen van wie je houdt. Je anders wordt voorgehouden en je hierin alleen voelt staan met het risico dat je anderen hierdoor mogelijk verliest. Het ergste is echter wanneer je jezelf verliest, jezelf verloochent, omdat je diep van binnen anders weet dan wat je doet of laat, omdat ze jou wijsmaken dat je anders niet goed bent. Waarom zou jij niet goed zijn? Wat is er mis met jouw pure zelf (zonder overmatige invloed van het denken wel te verstaan)?

 Wanneer jij jouw pure zelf bij de ander niet mag zijn, jouw waarheid niet mag leven, vraag jezelf dan eens af wat de waarde is van dit contact? Een puur zijn zonder overmatige beïnvloeding van het ego denken, zien we vaak terug bij kleine kinderen en dieren. Die puurheid waar we ons allemaal zo bij thuis voelen, omdat we in de kern weten dat het zo behoort te zijn! 

Wanneer je leeft naar wat jou wordt opgedragen, hoe krom of verkeerd dingen soms ook zijn, leg je jouw ziel, jouw wil, jouw zijn, jouw wijsheid en hiermee ook jouw lot in andermans handen. Recht je rug, ga staan voor wie je bent en wat je waard bent. Jij bent dat waard, zoals ieder ander levend wezen dit waard is! Je mag een eigen wil, een eigen mening, een eigen wijze hebben. Daar is werkelijk niets verkeerds aan! 

Volg je hart, want dat klopt altijd. 

Liefs,

Bianca  


Gewoon een droom of een blik in de toekomst 💖


Het is (eind) april 2022.

Na een lange donkere tijd, gaan overal de deuren open en blijven open.

Iedereen gaat massaal naar buiten.

Er is geen angst meer!

Er is geen strijd meer!

Er is geen dwang meer!

Er zijn geen leugens meer!

Het kwaad is er nog wel, maar is niet meer van betekenis.

Niemand trekt zich er nog wat van aan.

Er wordt geen aandacht meer aan dat kleine groepje geschonken.

We kennen allemaal de waarheid!

We zijn ons allemaal bewust van wie we zijn, waar we zijn, wat we willen en wat we kunnen.

Iedereen helpt elkaar, verdelen hun bezittingen over en weer.

Alle (verborgen) overvloed komt ons toe!

De deuren die eerder gesloten waren, maken we gezamenlijk open om de rest te bevrijden.

Alleen essentiële bezittingen zijn nog belangrijk.

Het meest belangrijke is dat we ons vrij voelen!

Er is nog veel puinhoop op te ruimen, maar dat doen we in harmonie met elkaar.

We zijn met genoeg en er is genoeg voor iedereen.

Het is aldoor mooi weer, de zon straalt als nooit tevoren 🌞. De hemel is helder, de donkere wolken zijn verdreven.

Het voorjaar is aan het ontluiken, alles geurt en kleurt. Bloemknoppen gaan open, jonge beestjes worden geboren en vogels zingen ons toe 🌺

Er bestaan geen landgrenzen meer, iedereen is vrij om te gaan en te staan waar hij of zij wil.

Iedereen draagt zijn steentje bij met wat hij of zij goed kan en graag wil doen.

Een aantal pioniers waren ons al voor. Zij hadden zich al eerder verenigd, terug getrokken in de natuur met slechts het hoognodige aan middelen.

Zich met elkaar verbonden vanuit onvoorwaardelijke liefde! 💖

Bianca


Onbewust stellen veel mensen zich afhankelijk op van anderen, materie en systemen. De wijze en mening van anderen maken ze belangrijker dan het bewust weten wat zijzelf nodig hebben, wat bij hun past en daarnaar handelen. Hierbij wordt er blindelings vertrouwd op machten buiten hunzelf. Dit zou geen probleem zijn wanneer systemen deugen, de ander het goed met ons voorheeft en verstand en materie je geluk en gezondheid zouden brengen. 

Waar is de vrije wil, je autonomie, het zelfvertrouwen, je zelf beschikking, eigen kracht, inzichten en wijsheid? Hoe wil je vrij, gezond en gelukkig leven wanneer je jezelf zo gevangen houdt door je te onderwerpen aan anderen en systemen? Hoe wil je krijgen wat jij nodig hebt als je dat voor jezelf niet eens helder hebt en kunt geven? Ga voor jezelf denken en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven! Stap uit de gevangenis van beperkende denkpatronen en destructieve machtssystemen. Richt de aandacht op jezelf en niet op wat de ander vindt en wilt dat jij doet of laat. Zolang je een ander levend wezen maar respecteert en hiermee geen kwaad doet en je zelfverantwoording neemt. 

Onderzoek wie je bent, maak de verbinding met jezelf en daarnaast met gelijkgestemden. Luister naar je gevoel, je hart, want dat klopt altijd. Laat je verleden los, we leven in het NU dat al uitdagingen genoeg kent. Maak je geen zorgen om de toekomst, niemand van ons weet precies wat er morgen, volgende week of volgend jaar gaat gebeuren. Als we loslaten ontstaat er ruimte om te groeien. Het laat ons zien wie we zijn en wat we kunnen. We ontdekken wat er echt toe doet en wie we werkelijk zijn. 

 Bianca  


Jouw levenspad


We zijn allemaal onderweg naar onze bestemming, waarbij geen levenspad strak geplaveid is. Op ieder pad kun je obstakels tegenkomen, zoals: hobbels en kuilen, diepe dalen, hoge toppen en donkere tunnels.

Regelmatig komen we aan bij een kruising waarbij we een keuze kunnen maken welke afslag we nemen.

Rotondes hebben ook afslagen, maar kunnen er eveneens lang op rond blijven cirkelen. 

Op je pad kom je verschillende mensen tegen. Een enkeling loopt jouw pad een leven lang mee, de ander is slechts een passant. Je kunt de keuze maken zoveel mogelijk andermans pad te bewandelen, zelfs die van een hele groep. 

 Soms verloopt je pad via grote omwegen, je kunt volledig van koers wisselen, van de weg geraken en verdwalen. 

Het maakt niet zozeer uit hoe je jouw levenspad bewandelt of hoe lang je erover doet. Het belangrijkste is dat je met een tevreden gevoel dit pad bewandeld.

Bianca


Kattenstreken

Bengalen staan erom bekend dat ze graag tegen je praten, wat ze maar al te graag doet. 

 Zoals het een echte kat betaamt, heeft Lexy zo haar streken:

Zodra ze wakker is gaat ze AAN. Zelfs half slapend, ligt ze nog te brabbelen.

Telefoneren wanneer ze wakker is, is niet raadzaam, ze mengt zich graag in het gesprek.

Geef haar maar aandacht, want anders moet je het bekopen met kattenstreken. Soms ben ik blij wanneer ze aan haar middagslaap begint.

Ze kan apporteren, wat bijzonder is voor een kat. Als ze er geen zin in heeft, kijkt ze je op zo'n manier aan alsof ze zeggen wil: "Pak dat balletje zelf maar!"

Zo gaat het ook met haar kunsten die je graag op beeld wilt vastleggen. Zodra je de camera paraat hebt, legt ze abrupt haar trucs neer en heeft alleen nog maar oog voor de camera.

Wanneer we een tv programma bekijken waar dieren in voorkomen, heeft dat haar volle aandacht, waarbij onze aandacht naar haar toegaat. Al is het maar omdat ze het vogeltje op het beeld eruit probeert te halen.

Wanneer ze iets doet dat niet mag en je waarschuwt haar, geeft ze commentaar, waarbij het waarachtig lijkt of ze in plaats van "mauw" hard "nou" roept.

Af en toe doet ze iets dat om veiligheidsredenen niet oké is. Een harde waterstraal van een plantenspuit helpt hierbij. Het werkt zelfs zo goed dat ze meestal al inbindt wanneer ze deze ziet. Zelfs, onbedoeld, met iets dat erop lijkt, zoals een glas- of een gelspray.

Ze geeft de één liever aandacht dan de ander, tot het moment dat je elkaar de volle bak aandacht geeft. Dan komt ze tussenbeide en weet ze subtiel met haar charmes alle aandacht naar zich toe te trekken.

Wanneer ze geen zin heeft om jou aandacht te geven, kijkt ze je met een stille doorgrondelijke blik aan of ze kijkt stoïcijns de andere kant op.

Het liefst slaapt ze onder, of beter gezegd in, een deken. Bij voorkeur aan je voeten. Soms levensgevaarlijk wanneer je het kleine hoopje niet ziet liggen of, zoals ook wel gebeurt, als ze opgerold in een deken van de bank afrolt.

Wanneer ze boven op een deken ligt, vindt ze het heerlijk wanneer je haar toestopt.

Ze is niet echt een schootpoes, maar vindt het heerlijk om stijf tegen je aan te liggen. Bij voorkeur tegen de muis van je laptop, zodat je deze nog onmogelijk kunt bedienen.

Onze kerstboom is versierd met glazen en kunststof ballen. Uitgerekend de glazen ballen vindt ze het leukst om mee te spelen. Vooral toen we het haar nietsvermoedend te makkelijk hadden gemaakt om erbij te kunnen, door een massagetafel eronder te plaatsen. Wat de uitspraak "de kat op het spek binden" goed onderbouwt!

Gelukkig hebben we een kerstkleedje op de voet van de boom liggen en niet eronder! Ze heeft namelijk de eerste dag het gehele kleedje eraf getrokken en daarmee alle keramische engelenbeeldjes gebroken die op het kleedje lagen.

Tja, Lexy is een levendig beestje bij wie je je geen seconde hoeft te vervelen.

We weten dat katten, in tegenstelling tot honden, jou als zijnde hun personeel beschouwen.

Al mopperen we weleens op haar, zouden we haar voor geen goud willen missen! 

Bianca


Eenzaamheid


Dat knagende hartverscheurende gevoel. Het gemis, die leegte!

Eenzaamheid kent veel gezichten. Je mist een persoon aan je zijde of iets of iemand in het bijzonder. Zelfs in gezelschap, kun je last hebben van eenzaamheid, omdat harmonie, het thuis voelen, liefde of begrip ontbreken.

Al weten we allemaal wel op een bepaalde manier wat eenzaamheid betekent, lopen we er niet mee te koop en nemen we de signalen uit onze omgeving misschien niet altijd serieus. Sommigen schamen zich er zelfs voor, wat het gevoel van eenzaamheid kan versterken.

Door eenzaamheid kun je je waardeloos voelen, want wat is anders de reden dat je je zo alleen voelt staan? Wanneer de hoofdreden van eenzaamheid door bijvoorbeeld werkeloosheid komt, identificeren mensen zich hiermee. Ze hebben geen probleem, maar zijn het probleem.

Ik hoop, en zeker nu, dat we eens wat meer stil staan bij het begrip eenzaamheid en mensen die hier iets over kenbaar maken serieus worden genomen. Soms kan een klein beetje aandacht voor de ander een wereld van verschil maken. 

BiancaNa regen komt zonneschijn


Wanneer de emotioneel turbulente storm weer is geluwd;

De storm die je hart zo op hol joeg en je ademhaling deed versnellen. Je uit je slaap hield en het contact met de aarde liet wankelen;

De regen aan tranen weer is gedroogd;

De felle bliksemschichten aan je zicht zijn onttrokken;

De zware beangstigende donderklappen niet langer hoorbaar zijn;

De mist is opgetrokken en je weer een helder zicht hebt;

Hagelstenen je niet langer bezeren;

Het maanlicht en de sterren je op donkere momenten licht brengen;

De zon weer achter de wolken vandaan komt en je verwelkomt in haar warmte, de kilte aangenaam van je afstraalt en het kleurrijke van het leven laat zien.

Er is weer ruimte voor rust, hoop en vertrouwen.

Dit is de kracht van de natuur, onze natuur. 

Bianca