💚 🍀 Zaterdag 29 juni ga ik op dit leuke minifestival op een bijzondere locatie in Eindhoven m'n schildercreaties exposeren 💚 (zie de flyer hierboven).

Eveneens bied ik m'n drie uitgegeven boeken en m'n spijkergoed creaties aan.

Het belooft een mooie 🍀 en zonnige 🌞 dag te worden.

Wie weet zie ik je daar 🧡

Toegang is gratis.

Wel fijn als je reserveert via onderstaande link:

https://www.eventbrite.nl/e/minifest-buurtschap-te-veld-tickets-896255774147

Ben jij geïnteresseerd in tiny houses en een duurzame levensstijl? Kom en beleef een sessie dag op het Minifest bij Buurtschap te Veld! Tijdens het festival ben je van harte welkom om te ervaren hoe het is om in een bijzonder woongebied te leven met compacte woningen. Doe inspiratie op voor bijvoorbeeld je eigen kleine woning en ontdek wat deze woonvorm voor jou kan bieden.

Het wordt een dag om gelijkgestemden te ontmoeten en samen de zomer samengesteld in te luiden. Er is voor iedereen iets te beleven: muziek, rondleidingen, activiteiten voor kinderen, kraampjes, eten, drinken en workshops!

Minifest wordt georganiseerd door de activiteitencommissie van Buurtschap te Veld, de bewoners en Stichting Minitopia.


NIEUWS

PUBLIEKSPRIJS


Wil jij je stem uitbrengen op mijn boek met titel Betekenisvolle spreuken op persoonlijke wijze vertaald naar het dagelijks leven? Dit kan via de volgende link: https://www.boekgoud.nl/stemmen/12492

Hiermee maak ik kans op de publieksprijs. Daarnaast is de vakjury druk bezig met het selecteren en beoordelen van de beste boeken voor de vakjuryprijs.


Dankjewel!  


Radio interview over het boek 'Betekenisvolle spreuken op persoonlijke wijze vertaald naar het dagelijkse leven'.


Komende zaterdag tussen 08.00 en 10.00 uur zal het gesprek worden uitgezonden via de kanalen van SCHIE FM in het programma "Mens & Samenleving". (www.schie.nu).


A.s. maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur zal het gesprek worden uitgezonden via de kanalen van Omroep Vlaardingen in het programma 'Het RegioMagazine'. (www.omroepvlaardingen.nl).


Op een later moment komt het item ook nog voorbij in het programma 'De Late Avond', een gezamenlijk project van 13 lokale omroepen in deze regio. (www.delateavond.nl).De Schrijversdag in de Bibliotheek van Capelle aan den IJssel op 30 oktober 2021 was een geslaagd evenement. 

De dag werd geopend door wethouder Harriët Westerdijk met een gedicht van John Collée.

Negen schrijvers waaronder ikzelf hebben zich gepresenteerd op de markt en er zijn vijf goed bezochte en interessante workshops gegeven. Mijn drukbezochte workshop had als thema: Hoe word je schrijver? Waarom schrijf je? 

Het werd een gezellige netwerkbijeenkomst met zowel onderling contact tussen de schrijvers als contact met bezoekers van de Bibliotheek.

Sander de Kramer heeft een inspirerende lezing gehouden. De dag is vakkundig gepresenteerd door Saskia Oudshoorn en onze stadsperformer Jarred. 

We hebben veel bezoekers blij kunnen maken met een in de loterij gewonnen boek die een aantal auteurs uit de auteursgroep hebben gedoneerd die in de Bibliotheek zijn opgenomen in de eregalerij van Capelle a/d IJssel en Krimpen a/d IJssel.

We hadden een hele leuke winnares van de Schrijfwedstrijd voor jongeren:  de jongedame Evy Rieff.                    Haar verhaal Sneller is binnenkort te lezen op de website van de Bibliotheek.


Bianca van der Reijden is 30 oktober aanwezig op de Schrijversdag in de Bibliotheek in Capelle. In deze podcast heeft zij het o.a. over haar net verschenen boek over Spreuken en Tegeltjeswijsheden waarbij zij korte verhalen heeft geschreven en over de workshop die zij op Schrijversdag geeft.

Klik hier om deze podcast te beluisteren op de website van Radio Capelle of download de podcast via de link hieronder:
Schrijfwedstrijd aan den IJssel 2021

voor jeugd van 11-18 jaar

Ben jij een woordkunstenaar, heb je een spannend verhaal te vertellen of zoek je gewoon graag de spanning op en durf jij uitdagingen aan te gaan? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van de Bibliotheek aan den IJssel!

Laat je creativiteit zien met deze schrijfwedstrijd, bedoeld voor jongens en meisjes van elf tot achttien jaar in Krimpen en Capelle aan den IJssel.

Spannend!

Het thema is spanning. Je mag dit thema invullen zoals je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een examen doen of aan een hevige verliefdheid. Of aan een spannende wedstrijd. Mogelijk ook aan de spanning die de corona-epidemie met zich meebrengt. Het mag 'echt gebeurd' zijn, maar ook aan je fantasie zijn ontsproten. Alles dat voor jou spanning met zich mee kan brengen, kan een onderwerp zijn. De bijdrage moet oorspronkelijk en zelfbedacht zijn. Het aantal woorden is maximaal 500. De vorm is verder vrij. Denk aan een verhaal, rap, gedicht, toneelstuk enz.

Prijzen

De winnaars ontvangen een Bol.com bon, persoonlijke professionele feedback en schrijfadvies van de bekende Krimpense schrijfster Saskia Oudshoorn en je verhaal verschijnt op de Eregalerij-pagina en nieuwspagina van de Bibliotheek.

In de jury zitten stadsperformer Jarred Sewsingh, thrillerschrijver Arie Mudde en (polder)dichters Jose van Rosmalen en Cindy Snoeck.

Voorwaarden

  • Er zijn twee categorieën die in de prijzen vallen: van 11-14 jaar en van 15-18 jaar.
  • De bijdrage moet uiterlijk op 20 oktober 2021 zijn ingeleverd bij de Bibliotheek, bij voorkeur digitaal.
  • De jury beoordeelt alle bijdragen aan de hand van originaliteit, woordkeus, spelling, en plot.
  • Stuur je inzending naar communicatie@bibliotheekaandenijssel.nl
  • Op 30 oktober tijdens de Schrijversdag in de bibliotheek aan het Stadsplein te Capelle worden de 2 winnaars bekend gemaakt.

De jury kijkt met spanning uit naar je inzending!


Inspirerende Schrijversdag met columnist en schrijver Sander de Kramer

Op zaterdag 30 oktober a.s. van 10:00 tot 16:30 uur vindt in de Bibliotheek aan den IJssel op het Stadsplein te Capelle weer een Schrijversdag plaats. Het thema voor deze Schrijversdag is 'spanning'. Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven. Wethouder Harriët Westerdijk, wethouder cultuur, zal de dag feestelijk openen. Hierna geeft schrijver, columnist en presentator Sander de Kramer een lezing over het schrijvers vak.

Tijdens deze Schrijversdag zijn er verschillende workshops en is het mogelijk om lokale schrijvers uit de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel te ontmoeten.

Schrijfwedstrijd
Aan deze Schrijversdag is een wedstrijd gekoppeld waarbij scholieren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar wordt gevraagd een spannend verhaal in te sturen. Voorzitter van de jury en mede moderator van de Schrijversdag, naast schrijver Saskia Oudshoorn, is de Capelse stadsperformer Jarred Sewsingh. De winnaars van deze wedstrijd worden tijdens de Schrijversdag bekend gemaakt.

Oproep schrijvers voor de eregalerij
In beide vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel is een speciale plek ingericht met een collectie van Capelse en Krimpense schrijvers: de eregalerij. Dit is een plek waar de Capellenaar en de Krimpenaar niet alleen zijn historische, maar ook zijn literaire woonomgeving kan ervaren. De collectie is divers. Je vindt er gedichtenbundels, thrillers, romans, kinderboeken maar ook studieboeken en kookboeken. Ken je of ben je een schrijver, laat het ons weten! Wellicht prijkt jouw boek binnenkort bij ons in de collectie.

De Schrijversdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank.

www.bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag


Wegens de Corona maatregelen wordt de geplande schrijversdag (zie de uitnodiging hieronder) uitgesteld naar oktober 2021. 

Persbericht 26 juni 2020

Inspirerende Schrijversdag met columnist en schrijver Sander de Kramer

Op zaterdag 10 oktober a.s. van 10:00 tot 16:30 uur vindt in de Bibliotheek aan den IJssel op het Stadsplein te Capelle weer een Schrijversdag plaats. Het thema voor deze Schrijversdag is 'spanning'. Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven. Wethouder Harriët Westerdijk, wethouder cultuur, zal de dag feestelijk openen. Hierna geeft schrijver, columnist en presentator Sander de Kramer een lezing over het schrijversvak.

Tijdens deze Schrijversdag zijn er verschillende workshops en is het mogelijk om lokale schrijvers uit de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel te ontmoeten.

Schrijfwedstrijd
Aan deze Schrijversdag is een wedstrijd gekoppeld waarbij scholieren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar wordt gevraagd een spannend verhaal in te sturen. Voorzitter van de jury en mede moderator van de Schrijversdag, naast schrijver Saskia Oudshoorn, is de Capelse stadsperformer Jarred Sewsingh. De winnaars van deze wedstrijd worden tijdens de Schrijversdag bekend gemaakt.

Eregalerij
In beide vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel is een speciale plek ingericht met een collectie van lokale schrijvers. De collectie is divers. Je vindt er gedichtenbundels, thrillers, romans, kinderboeken maar ook studieboeken en kookboeken.

Houd ook de website van de Bibliotheek aan den IJssel in de gaten voor ontwikkelingen rondom deze Schrijversdag: www.bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag2020

De Schrijversdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank.

Voor nadere informatie:

Bibliotheek aan den IJssel:

Corien de Kok email: c.dekok@bibliotheekaandenijssel.nl 


Lezing in Rotterdam 24 oktober 2019

Ik kijk tevreden terug naar mijn lezing waar ik veel uitleg heb mogen geven over de onderwerpen van mijn boeken: 'Hooggevoeligheid en Manipulatie'. Al was de opkomst niet zo groot, waren de aanwezigen zeer enthousiast. Na afloop werd er luid geapplaudisseerd en zijn er wat boeken verkocht. 


UITNODIGING! 

Kom jij donderdagavond aanstaande ook naar mijn lezing in Rotterdam West? Ik ga daar uitgebreid vertellen over mijn uitgegeven boeken en de onderwerpen 'Hooggevoeligheid en Manipulatie'. 
Op een groot scherm zal een deel van mijn luchtfotografie te zien zijn. Uit de natuur haal ik mijn rust en inspiratie en zijn een aantal van deze foto's gebruikt als tekstachtergrond in mijn boek 'Open ogen'.
Voorafgaand kun je in de leeszaal om 18 uur gezellig een maaltijd mee eten, bereid door de wereldvrouwen die zich hier vrijwillig voor inzetten. Hiervoor tot uiterlijk een dag van tevoren aanmelden bij: mieke@quasi-modo.nl


Schrijversmarkt 12 oktober 2019

Hieronder een paar foto's van de geslaagde schrijversmarkt die we met een aantal andere auteurs uit Capelle en Krimpen in samenwerking met de Bibliotheek voor de eerste keer hebben georganiseerd. Daar heb ik de workshop: "Hoe word je schrijver/ waarom schrijf je" verzorgd. Taalvirtuoos Wim Daniels was onze gastspreker. 

Hierbij de link voor de overige foto's van de schrijversmarkt:

https://www.bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag-2019


UITNODIGING

In samenwerking met andere auteurs organiseer ik op zaterdag 12 oktober een schrijversmarkt in Krimpen aan den IJssel. Om 12.00 uur verzorg ik een workshop over het onderwerp: Hoe word je een schrijver/ waarom schrijf je? 


GENOMINEERD VOOR DE INDIE AWARDS 

Maart 2019

Bedankt voor jullie stemmen!❤️
Helaas ben ik geen publieks- of jurywinnaar geworden.
Maar niet getreurd, want de nominatie heeft me veel gebracht: enthousiaste stemmers, een mooi aanbod van een uitgever, een artikel op de voorpagina van de plaatselijke krant, een artikel (halve pagina) in het AD en een radio interview. 🍀
Dit alles, ondanks dat ik de pers laat heb ingelicht en het de eerste keer is dat ik aan een schrijfwedstrijd meedoe.
Bovenop dit alles; een trotse en blije omgeving.
Een flinke opsteker om verder te gaan met schrijven en een leuk plan om verder uit te werken.
Samenvattend voel ik me hoe dan ook een winnaar!  

Hieronder vind je de video van de verloting publieksstemmers voor de Indie Awards.


Radio interview


Interview AD Rotterdam Oost - 27.02.2019 


'Altijd in je eigen kracht geloven'


Boek van Bianca van der Reijden genomineerd voor The Indie Awards.
Met haar boek Manipulatie is de Capelse Bianca van der Reijden genomineerd voor The Indie Awards. 'Ik heb iets negatiefs omgezet in iets positiefs'.
SALWA VAN DER GAAG

In haar woning met fantastisch uitzicht over Capelle aan den IJssel en Rotterdam zit Bianca van der Reijden (48) het liefst met haar laptop op de bank. Uren achtereen kan ze verhalen uittikken. Afgelopen augustus bracht ze haar boek Manipulatie uit. Dat boek is nu genomineerd voor The Indie Awards, een literaire prijs voor auteurs die niet aangesloten zijn bij een uitgeverij.

Van de 554 inzendingen bleven 41 boeken over, waaronder die van de Capelse. De jury zal een keuze maken en er is een publieksprijs, er kan tot morgen worden gestemd.

Bloemenwinkel
,,Ik heb altijd hard gewerkt, maar dat had niks met schrijven te maken", vertelt Van der Reijden. ,,Ik heb een bloemenwinkel gehad, een financieel adviesbureau en ik heb veel opleidingen in de alternatieve geneeskunde gedaan. En dat terwijl ik het als klein meisje al leuk vond om verhalen te schrijven."

Een aantal jaar geleden gooide ze het roer radicaal om. Ze belandde in een scheiding, verhuisde van het platteland naar Capelle aan den IJssel en moest een nieuwe baan vinden. Het waren die veranderingen die haar ertoe zetten om aan het schrijven te slaan.

Het verhaal had ze al snel in haar hoofd. Het moest gaan over een 16-jarig meisje dat door gebrek aan een veilige thuishaven in handen valt van een foute, oudere man. Hij palmt haar in, belooft haar de wereld en neemt haar mee naar zijn familie. Ze raakt verstikt in het web van een sekte en weet niet hoe ze daaruit moet komen.

,,Ik heb zelf ook met narcistische, manipulatieve personen van doen gehad. Daardoor weet ik dat je psychologisch ongelofelijk onderdrukt kan worden. Je kan hier een heel slecht zelfbeeld van krijgen en overal aan twijfelen. Zulke relaties komen overal voor. Liefdesrelatie, op de werkvloer, op scholen."

Waarschuwen
Daarom hoopt Van der Reijden met haar boek ook mensen te waarschuwen. Ze zou graag voorlichting geven op scholen. ,,Jonge mensen moeten alert zijn op de verkeerde mensen en hoe die met ze omgaan. Vooral voor jongeren die geen goede basis hebben, dreigt het gevaar. Als je geen goede thuisbasis hebt, begin je met een soort achterstand. Je hebt dan meer tijd nodig om die weg te poetsen en uit te vinden wie je bent en wat je wilt."

Dat geldt ook voor haar zelf, maar in detail treden wil ze niet. Grotendeels omdat ze geen mensen zwart wil maken, maar ook omdat ze haar blik op de toekomst gericht heeft.

"Schrijven werkt heel therapeutisch. Ik heb iets negatiefs om kunnen zetten in iets positiefs. Daar ben ik trots op. Een mens is zó sterk. Ik heb een hoop meegemaakt en het gaat goed met me. Probeer altijd in je eigen kracht te geloven."

Het boek is te koop op www.boekenbestellen.nl en www.boekmanipulatie.nl. Van der Reijden is bezig met het schrijven van een vervolg.


20 februari 2019. Onverwachts een artikel op de voorpagina van de plaatselijke krant 'IJssel en Lekstreek'.


Advertentie magazine 'HalloCapelle' november 2018


Rob Nieuwveld sprak in Puntsgewijs van 18 februari 2017 met Bianca van der Reijden over het boek 'Open Ogen' en hoe zij er toe kwam om het te schrijven. Klik hier om deze podcast te beluisteren op de website van Radio Capelle of download de podcast via de link hieronder: